با نگاهی دقیق به مقالات قبل خواهید دید که با ماهیت رد جینسینگ آشنا شده و تاثیرات آن برروی اختلالات و عملکرد جنسی آقایان و خانم ها مورد بحث قرار گرفت.
در اینجا می خواهیم خواص و تاثیرات مصرف ردجینسینگ در بهبود سایر بیماری ها را مورد بررسی قرار دهیم.
ردجینسینگ گیاهی ست از خانواده عشقه که در طب سنتی از آن به عنوان نوش دارو نیز یاد می شود.
این گیاه دارای گلوکزیدهای استروئیدی به نام پاناکیلون، یک اسانس روغنی فرار به نام پاناسین،ترکیبات استیلنی،استرولها، گلوکزیدی به نام جینسینگ و سرشار از ویتامین B6، ویتامین A و فلز روی می باشد.
این گیاه علاوه اینکه در بیماری هایی چون اختلال و عملکرد جنسی آقایان و خانمها تاثیرگذار بوده، بر بیماری هایی زیر نیز بسیار موثر و درمان کننده بوده است.
بیماری هایی نظیر:
- دیابت
- بیماری های قلبی و عروقی
- تاثیر بر فشار خون
- اثرات ضد التهابی
- مقابله با بیماری های ویروسی
- درمان ADHA
- بهبود عملکرد ریه
- پیشگیری از سرطان
- تقویت سیستم دفاعی و ایمنی بدن
- درمان دردهای قاعدگی
- سلامت پوست و مو
- کاهش وزن
- افزایش انرژی
- کمک به درمان ام اس
حال می خواهیم بدانیم که جینسینگ با چه مکانیسم عملی و چگونه موجب بهبود یا درمان این بیماری ها خواهد شد.
1)دیابت:
همانطور که می دانید در دیابت نوع 2، مشکل اصلی حساسیت به انسولین می باشد.مطالعات انسان ، حیوان و سلول نشان داده است که عصاره های مختلف فرآوری شده جینسینگ و جینسنوزیدهای خاص اثرات مفیدی بر دیابت ، به ویژه دیابت نوع 2 دارند.به عبارتی مصرف جینسینگ باعث کاهش مقاومت به انسولین شده و میتواند کمک درمانی برای دیابت نوع 2 محسوب شود..
2) بیماری های قلبی و عروقی:
اخیراً، استفاده بالینی از جینسینگ برای درمان بیماری های قلبی به طرز چشمگیری افزایش یافته است. نقش جینسینگ در محافظت از قلب کانون تحقیقات در علوم پزشکی مدرن است و تا حدی اثبات شده است و مکانیسم های محافظت در برابر بیماری عروق کرونر ، هیپرتروفی قلب ، نارسایی قلبی ، متابولیسم انرژی قلب ، انقباض قلب و آریتمی به تدریج در حال کشف است
3)تاثیر بر فشار خون:
در ابتدا تصور می شد که جینسینگ ممکن است فشار خون را به سطوح مضر افزایش دهد. با این حال ، مطالعات قبلی نشان داده است که جینسینگ بیماران مبتلا به فشار خون پایین را درمان می کند و آن را در حد طبیعی قرار می دهد. علاوه بر این، جینسینگ فشار خون را در بیماران مبتلا به فشار خون بالا نیز کاهش می دهد.
4) اثرات ضدالتهابی:
به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی موجود در جینسینگ خصوصاً جینسینگ قرمز، این ماده میتواند به شدت بر کاهش استرس اکسیداتیو وافزایش فعالیتهای آنزیمی تاثرگذار باشد.همچنین در کاهش التهاب عصبی و بهبود عملکرد مغز پس از آسیب نخاعی نقش بسزایی دارد.محققان معتقداند که جینسنوسید موجود در جینسینگ، میتواند مسیرهای مختلفی را در سیستم ایمنی بدن پیدا کند که منجر به کاهش التهاب می شود.
5)مقابله با بیماری های ویروسی:
مصرف جینسینگ میتواند باعث کوتاه شدن طول دوره سرما خوردگی شود.همچنین با افزایش سن بقاء سلول های آلوئولار ریه، جهت مقابله با ویروس(H1N1) برای جلوگیری از آنفولانزا موثر بوده.با افزایش آنتی بادی ها تحت تاثیر مصرف جینسینگ باعث کاهش جهش ویروسی و افزایش مقاومت دارویی در سلول شده که در نتیجه کمک به بهبود درمان بیماری ایدز میکند.
6) بهبود بیماری بیش فعالی:
بیماری بیش فعالی نوعی مشکل در سطح برانگیختگی مغز است.لازم است بدانید مصرف جینسینگ به تنهایی در درمان این بیماری کافی نمیباشد .مطالعات بر روی افراد بین 6 الی 14 سال نشان مصرف 1000میلی گرم جینسینگ در طول 8 هفته به کودکان در کاهش اضطراب همچنین بهبود عملکرد اجتماعی آنها بسیار کمک کننده بوده است.نوع قرمز جینسینگ، پتانسیل تسکین علائم بیش فعالی را دارا است.
7)بهبود عملکرد ریه:
مصرف جینسینگ در بهبود بیماری مزمن انسداد ریه که به ملتهب شدن راه هوایی فوقانی منجر میشود، کمک می کند.بیماری انسداد ریه موجب عطسه و خارش بینی و گرفتگی آن میشود.با خاصیت آنتی اکسیدانی که در گیاه جینسینگ موجود است مصرف آن می تواند به از بین بردن باکتری های موجود در ریه منجر شود.
8)پیشگیری از سرطان:
ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در جینسینگ ، باعث افزایش سطح ایمنی بدن در نتیجه پیشگیری از سرطان میشود.
مطالعات انجام شده روی 39 نفر از افراد مبتلا به سرطان معده که جراحی شده بودند نشان داد،با مصرف 5400 میلی گرم جینسینگ،بعد از گذشت دوسال هیچ گونه نشانه ایی از سرطان یا عود مجدد آن در این افراد دیده نشده است.همچنین افرادی که دچار سرطان میباشند به شدت با کاهش سطح انرژی و ضعف بدن مواجه بوده که مصرف جینسینگ کمک شایانی به نشاط و افزایش سطح انرژی آنها میکند.
9)تقویت سیستم دفاعی و ایمنی بدن:
ترکیبات موجود در ردجینسینگ (جینسینگ قرمز) شامل جینسونوئیدها و جینتونین باعث کاهش التهاب وافزایش سطح آنتی اکسیدانی سلول ها شده و درنتیجه سبب افزایش سطح ایمینی بدن می شود.
10)درمان دردهای قاعدگی:
خاصیت آرامبخشی و ضد التهابی این گیاه منجر به کاهش دردهای قاعدگی هم چنین کاهش احساس خستگی وضعف در خانمها میشود.همچنین مصرف این گیاه در کاهش تغییر خلق وخو و اضطراب، ریزش مو در این دوران تاثیرگذار است.
11)سلامت پوست و مو:
وجود ترکیباتی چون جبنسونوئیدها وجینتونین باعث کاهش التهاب در افراد مبتلا به اگزمای پوستی می شود. جینسینگبا داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی خود از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد بر پوست جلوگیری می کند. همچنین مصرف جینسینگ، کلاژن سازی را درپوست افزایش داده و موجب جوانی وشادابی پوست و مو می گردد.
12)کاهش وزن:
مصرف جینسینگ باعث افزایش سوخت وساز بدن میشود. همچنین موجب میشود کالری کمتری به چربی تبدیل و درنهایت کاهش وزن را سرعت می بخشد. مصرف جینسینگ میزان سطح انرژی را بالابرده و باعث افزایش فعالیت بدنی خواهد بود که منجر به کاهش وزن میشود.
13)افزایش انرژی:
مصرف جینسینگ باعث افزایش سطح انرژی افراد و همچنین باعث کاهش سطح فاکتورهای التهابی پس از ورزش بوده و درنتیجه منجر به بهبود عملکرد فیزیکی در ورزشکاران می شود. جینسینگ به عنوان یک دارو گیاهی به تحریک فعالیتهای جسمی و مغزی کمک کرده و ضعف و خستگی دائمی در افراد را برطرف میکند.
14)کمک به درمان ام اس:
اثرات تعدیلکننده جینسینگ در فعالیت سلولهای Th1و TH17 و ارتقاع فعالیت Treg اثرات ضد التهابی و آنتیاکسیدانی جینسینگ میتوانند به عنوان راهبردهای ایمونولوژیک در درمان بیماری ام اس مورده توجه بیشتری قرار گیرند
هشدارهایی در باب مصرف جینسینگ:
1) مصرف بیش از حد موجب سردرد، سرگیجه، درد شکم و معده می شود
2) مصرف بیش از حد در خانم ها موجب تغییرات در قاعدگی می شود
3) مصرف آن در زمان بارداری و شیردهی توصیه نمی شود
4) در برخی موارد موجب اختلال در لخته شدن خون شده بنابراین افراد دچار خونریزی از مصرف آن خودداری کنند.
5)به دلیل اثرات شبه استروژنی در بیماری های مرتبط با هورمون های زنانه مانند فیبروم، سرطان پستان، سرطان رحم، سرطان تخمدان، آندومتریوز تاثیر منفی دارد.
6) از مصرف 3 الی 6 ماه آن به صورت مداوم بپرهیزید
7)به عنوان یک محرک عمل میکند و مصرف آن با دوز بالا موجب عصبانیت و بی خوابی می شود.
تداخلات دارویی:
1)داروهای دیابت مانند متفورمین
2)مداروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین، پلاویکس، آسپرین
3)داروهای ضدافسردگی مانند سرترالین
4)داروهای ضد روانپریشی
5)محرکها
6)مورفین ها
بدون نظر