
دکتر سیدامیر رضویان در گفتوگو با خبرنگار فانا با تاکید بر ارتباط مستقیم اعضای سندیکا گفت: تنها راه برای حل مشکلات، ایجاد ارتباط دوسویه بین مدیریت و اعضای سندیکا است.
وی افزود: تشکیل کارگروه، میتواند ضمن ایجاد ارتباط دو سویه، با شنیدن نیازها و مشکلات اهالی این صنعت، موجب حل مشکلات شود. همواره همافزایی به رفع مشکلات در این صنعت کمک کرده است و بهرهگیری از خرد جمعی در سندیکا نیز موجب رفع مشکلات خواهد شد.
وی گفت: هر کسی که برای دوره آینده هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران انتخاب شود باید به دقت مشکلات صنعت داروسازی کشور را از زبان صاحبان این صنعت بشنود و در راستای حل این مشکلات گام بردارد. هماکنون صنعت داروسازی کشور با یک سری مشکلات جاری و یک سری مشکلات مزمن دست و پنجه نرم میکند که تامین ارز یکی از مهمترین مشکلات جاری صنعت داروسازی است.
وی افزود: هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران باید اهمیت ویژه تامین دارو را به مسوولان کشور بفهماند و مسوولان بدانند که دارو کالایی حیاتی است و بیماران به هیچ وجه نمیتوانند معطل بمانند. همچنین تامین ارز از بانک مرکزی و سازمان غذا و دارو باید به سرعت پیگیری شود.
وی با بیان اینکه شاید این سوال پیش بیاید که چرا صنعت داروسازی کشور با وجود برخی پیشرفتهای رخ داده آنطور که باید و شاید در برخی بخشها رشد نکرده است، توضیح داد: یکی از مشکلات اساسی صنعت داروسازی، بحث قیمتگذاری است. دولتهای مختلف همواره دارو را به عنوان یک کالای هزینهبر برای خودشان دیدهاند و بنابراین هیچ وقت قیمت دارو را به شکل مناسبی اصلاح نکردهاند چرا که تصور میکردند اگر قیمت دارو بالا برود، هزینههای دولتها نیز بالا میرود. این در حالیست که ارزشی که صنعت داروسازی برای کشور ایجاد کرده بسیار بیشتر از این حرفها بوده و باید با آمار و ارقام و اطلاعات درست به ذینفعان صنعت داروسازی نشان دهیم که ارزش این صنعت بسیار بیشتر از آن چیزی است که بعضا اعلام میشود.
مدیرعامل شرکت داروسازی دکتر عبیدی با بیان اینکه میزان حضور سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در برخی از مراکز مهم سیاستگذاری و تصمیمگیری مانند مجلس کم بوده است، عنوان کرد: حضور سندیکا در عرصه رسانهها نیز بسیار اندک بوده است و متاسفانه در عرصه رسانهای خیلی کم درباره صنعت داروسازی و ارزش افزودهای که این صنعت ایجاد کرده، صحبت شده است. همچنین یکی از مهمترین مباحث مرتبط با صنعت داروسازی، بحث کیفیت است. در این زمینه مهمترین ذینفعان صنعت داروسازی، انجمنهای پزشکی هستند که ما کمتر سراغ ارتباط با آنها رفتهایم. مثلا در نمایشگاه ایران فارما کمتر از انجمنهای پزشکی دعوت نشده است. بطورکلی درباره کیفیت داروهای تولید داخل کمتر با ارائه مدارک و مستندات صحبت شده است.
رضویان تاکید کرد: یکی از وظایف اصلی سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، تدوین برنامه یا استراتژی بلندمدت برای صنعت داروسازی کشور است که این کار نیز مورد غفلت واقع شده است و الان دقیقا نمیدانیم که صنعت داروسازی کشور 5 یا 10 سال دیگر در چه موقعیتی قرار خواهد داشت و آیا مثلا صادرات داروی کشور افزایش خواهد یافت یا خیر.